Word ambassadeur van be proud

Meld je aan!

Ben jij een topsporter (in de dop), of op een andere manier werkzaam in de topsport? En ben je in hart en nieren supporter van schone sport? Meld je dan aan als ambassadeur van Be PROUD!

Stuur een e-mail naar beproud@dopingautoriteit.nl, waarin je uitlegt waarom je graag ambassadeur wilt worden. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op!

We gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Informatie over het geburik van jouw persoonsgegevens lees je in het privacystatement.

Verwachtingen

Wat kun je van Be PROUD verwachten?

Ambassadeur zijn van Be PROUD is een manier om aan de wereld te laten zien dat jij voor schone sport staat en trots bent op (jouw) schone sportprestaties. Maar ook hoe je ermee omgaat als het even flink tegenzit. Het leven bestaat immers uit pieken én dalen. Zo kun je anderen inspireren en eraan bijdragen dat schone sport als de norm wordt gezien. Zodat sportprestaties écht iets betekenen. Tegelijkertijd kun je altijd bij Be PROUD terecht als je zelf met vragen of dilemma’s zit op het gebied van schone sport.

Het ambassadeurschap is vrijwillig, maar vraagt wel een bepaalde inzet. Aan het begin van jouw ambassadeurschap maken we samen een eigen ambassadeursplan. Dit plan bevat afspraken over de manier waarop jij met Be PROUD aan de slag wilt en kunt gaan.

Een aantal voorbeelden van manieren waarop wij je kunnen helpen bij het uitdragen van Be PROUD:

  • Het maken van een ambassadeursvideo inclusief instructies over het inzetten hiervan.
  • Aanleveren van logo’s, afbeeldingen en teksten die je kunt gebruiken op je social media kanalen of website.
  • Het delen van verschillende Be PROUD gadgets en instructies over het inzetten hiervan.

Wat verwacht Be PROUD van jou?

Natuurlijk verwachten we van jou als ambassadeur dat je actief uitdraagt dat je voor schone sport staat. We vinden het daarom belangrijk dat je initiatief neemt en je goed houdt aan de afspraken die we in het ambassadeursplan hebben gemaakt. Na ongeveer één jaar bespreken we de inhoud van het ambassadeursplan opnieuw met elkaar. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om het plan gaandeweg aan te passen.

Het kan ook zo zijn dat we op andere momenten vragen om je medewerking. Denk bijvoorbeeld aan het delen van specifieke berichten van de Be PROUD kanalen of het aanwezig zijn bij bepaalde sportevenementen. We zien graag dat je ook op die manier bereid bent om een steentje bij te dragen, mits het in je agenda past.

Tenslotte vinden we het erg belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis op het gebied van schone sport. Om die reden vragen we je om aan het begin van jouw ambassadeurschap de e-learningmodulen Brons, Zilver en Goud te doorlopen op het e-learningplatform van de Dopingautoriteit.