Ons verhaal

Voor jouw sport, jouw passie…

Ga je door het vuur. Jarenlang staat je leven in het teken van keihard trainen. De lat steeds een stukje hoger leggen. De strijd aangaan met de sterksten. Jezelf overtreffen. En als dat lukt? Onbetaalbaar! Omdat dát aantoont dat hard werken loont. Omdat het anderen inspireert en uitdaagt. En vooral omdat die prestatie op een schone manier geleverd is. Een moment om heel trots op te zijn.

Maar wat nou als je moet strijden tegen sporters die het níet op eigen kracht doen? Dat zou sport veel minder mooi maken. Want zijn er dan nog wel echte winnaars? Jij hebt recht op schone sport. Zodat jóuw moment echt iets betekent. En daar moeten we samen voor zorgen.

Natuurlijk krijg je te maken met tegenslagen. Juist op die momenten is het belangrijk dat je op eigen kracht terugknokt. Daarin heb je een voorbeeldfunctie. Zonder jouw inzet, kan er geen schone sport zijn. Laat de sport en je medesporters dus in hun waarde door de dopingregels te kennen en te respecteren. Zet de toon door verantwoordelijkheid te nemen en je uit te spreken. En inspireer anderen door te laten zien hoe jij de strijd op eigen kracht aangaat.

Maar alleen red je het niet. Ook de mensen die jou helpen om je doelen te bereiken zijn essentieel voor schone sport. Sporters, familie, coaches, medische begeleiders, bondsmedewerkers, en andere sportfanaten: we moeten allemaal in actie komen. Daarom bestaat Be PROUD. Een groot en krachtig team dat trots is op schone sport. We nodigen iedereen uit om zich aan te sluiten bij Be PROUD door supporter of zelfs ambassadeur te worden. Sportorganisaties hebben bovendien de mogelijkheid om partner te worden.

 

Supporter worden

Ambassadeur worden

Partner worden

 

 

 

 

Onze waarden

Wanneer kun je nou écht trots zijn? Op jouw eigen prestaties, maar ook op de sport in het algemeen? Be PROUD kent vijf kernwaarden: Passionate, Real, Outspoken, United en Dedicated.

Passionate

Je voelt passie voor jouw sport. Je bent er zielsgraag mee bezig en gaat ervoor door het vuur.

Real

Je stelt haalbare doelen voor jezelf en levert je prestaties op een eerlijke, schone manier. Met respect voor (mede)sporters en de omgeving.

Outspoken

Je bent je bewust van je voorbeeldfunctie. Je zet de juiste toon door je uit te spreken vóór schone sport.

United

Je vormt een team met de mensen om je heen. Samen heb je een doel. En samen draag je verantwoordelijkheid voor schone sport.

Dedicated

Je knokt door, ook als je te maken krijgt met tegenslagen. En je kiest bewust voor schoon sporten.

 

Initiatiefnemer

Be PROUD is opgezet door de Dopingautoriteit, in samenwerking met NOC*NSF, (ex-)topsporters en trainers/coaches.

De Dopingautoriteit is dé onafhankelijke anti-dopingorganisatie in Nederland. Haar missie is het realiseren van een dopingvrije sport in Nederland. Zij doet dat in opdracht van de overheid (ministerie van VWS) en de landelijke sport (NOC*NSF) en werkt daarbij met vele nationale en internationale organisaties samen.

Meer weten over de Dopingautoriteit?