Ons verhaal

Be PROUD

Support schone sport

Sluit je aan bij Be PROUD en spreek je uit voor schone sport!

Jouw sport, jouw passie

Topsport draait om het overtreffen van jezelf, keer op keer. Jezelf uitdagen door de lat telkens wat hoger te leggen. De strijd aangaan met de sterksten. Er alles aan doen om het beste uit jezelf te halen op de belangrijkste momenten, op de grootste podia en als de druk het allerhoogst is. Met de onmisbare steun van familie, vrienden en begeleiders.

En als het lukt om jouw ultieme prestatie neer te zetten? Magisch! Omdat je jarenlange inzet dan wordt beloond. Omdat je er andere sporters mee inspireert en ze uitdaagt om er ook alles uit te halen. Maar vooral omdat je je prestatie op een schone manier hebt neergezet. Hier kunnen jij en je omgeving écht trots op zijn en blijven!

Maar wat nou als…

Je moet strijden tegen sporters die het níet op een schone manier doen? Wat zijn sportprestaties dan nog waard? Zijn er dan nog wel echte winnaars? Iedereen heeft recht op schone sport. Alleen dan kunnen sportprestaties écht iets betekenen.

Be PROUD

Daarom bestaat het programma Be PROUD, een initiatief van de Dopingautoriteit. Het doel van Be PROUD is het vieren en extra stimuleren van schone sport. Er worden ontzettend veel schone sportprestaties neergezet en dat is iets om trots op te zijn! Tegelijkertijd weten we dat het niet altijd makkelijk is om schoon te blijven presteren.

Iedereen die voor schone sport staat, kan zich aansluiten bij Be PROUD. Van sporters, begeleiders, familie en vrienden tot fans en sportorganisaties. Deelname aan Be PROUD zorgt ervoor dat je als sporter of begeleider bewuster bezig bent met het beoefenen van schone sport, en weet hoe je ermee om kunt gaan als het even flink tegenzit. Het zorgt ervoor dat je als supporter meer vertrouwen hebt dat je kijkt naar échte prestaties. Echt-echt, niet nep-echt of echt nep.

Doe mee

Jij staat toch ook voor schone sport? Spreek je uit door je aan te sluiten bij Be PROUD als supporter, ambassadeur of partner! En deel de schone sportprestaties waar jij trots op bent. Samen geven we een stem aan schone sport, die de huidige én toekomstige generatie aanspreekt.

 

Supporter worden

Ambassadeur worden

Partner worden

 

 

 

 

Onze waarden

Wanneer kun je nou écht trots zijn? Op jouw eigen prestaties, maar ook op de sport in het algemeen? Be PROUD kent vijf kernwaarden: Passionate, Real, Outspoken, United en Dedicated.

Passionate

Je voelt passie voor jouw sport. Je bent er zielsgraag mee bezig en gaat ervoor door het vuur.

Real

Je stelt haalbare doelen voor jezelf en levert je prestaties op een eerlijke, schone manier. Met respect voor (mede)sporters en de omgeving.

Outspoken

Je bent je bewust van je voorbeeldfunctie. Je zet de juiste toon door je uit te spreken vóór schone sport.

United

Je vormt een team met de mensen om je heen. Samen heb je een doel. En samen draag je verantwoordelijkheid voor schone sport.

Dedicated

Je knokt door, ook als je te maken krijgt met tegenslagen. En je kiest bewust voor schoon sporten.

 

Initiatiefnemer

Be PROUD is opgezet door de Dopingautoriteit, in samenwerking met NOC*NSF, (ex-)topsporters en trainers/coaches.

De Dopingautoriteit is dé onafhankelijke anti-dopingorganisatie in Nederland. Haar missie is het realiseren van een dopingvrije sport in Nederland. Zij doet dat in opdracht van de overheid (ministerie van VWS) en de landelijke sport (NOC*NSF) en werkt daarbij met vele nationale en internationale organisaties samen.

Meer weten over de Dopingautoriteit?