Talent Experience Day

dinsdag 26 juni 2018

Op vrijdag 29 juni lanceert de Dopingautoriteit het programma Be PROUD. Dit vindt plaats tijdens de Talent Experience Day op Papendal bij het trainingscomplex van Vitesse.

De afgelopen twee jaar hebben vele sporttalenten in Nederland meegedaan met een onderzoek naar ethische dilemma’s uit het grijze gebied van schone sport. Dit onderzoek werd uitgevoerd door de Radboud Universiteit, en de Dopingautoriteit hielp mee. De Dopingautoriteit en de Radboud Universiteit organiseren de Talent Experience Day om de sporttalenten te bedanken voor hun deelname.

De talenten volgen tijdens deze dag meerdere workshops. Zo geeft Vitesse een inkijkje in het Voetbal Lab, om te laten zien hoe sporters nóg beter kunnen presteren. Ook gaan de talenten lunchen met chefkok van Papendal Erik te Velthuis, leert sportpsycholoog Paul van Zwam ze omgaan met wedstrijdspanning, en toont Sunwebs Scientific Expert Teun van Erp hoe wielerploeg Team Sunweb wetenschap gebruikt voor o.a. herstel.

Ook lanceert de Dopingautoriteit samen met Hinkelien Schreuder (voorzitter NOC*NSF) en Kai Verbij (topschaatser) Be PROUD. Kai vertelt daarbij een persoonlijk verhaal over zijn weg naar de top en welke sportwaarden hierbij belangrijk zijn voor hem.

Terug naar het nieuwsoverzicht