Be PROUD verwelkomt nieuwe ambassadeur: Jordy Beekwilder

Nieuws maandag 9 mei 2022

Als Be PROUD ambassadeur draag je actief uit dat je supporter bent van schone sport. En dat je trots bent op prestaties die op een schone manier worden geleverd. Je neemt verantwoordelijkheid en spreekt je uit. Daarbij inspireer je andere sportfanaten om op eigen kracht de strijd aan te gaan, en ook supporter van schone sport te worden. Be PROUD verwelkomt vandaag een nieuwe ambassadeur: kickbokser Jordy Beekwilder.

Jordy speelde altijd voetbal. In zijn jeugd deed hij wel eens mee met kickboksen, maar toch vond hij het niet leuk genoeg om mee door te gaan. De omslag kwam toen hij 17 jaar oud was en zonder beschermers mocht gaan kickboksen. Vanaf dat moment is Jordy serieus gaan kickboksen. In het kickboksen kan Jordy zichzelf bewijzen en is hij zelf verantwoordelijk voor zijn resultaten. Mede door de actie, spanning en intensiteit is Jordy in staat om de lat steeds hoger te leggen! “In het kickboksen kan ik mezelf maximaal bewijzen en alles geven”, zegt Jordy.

Jordy zet zich graag in voor schone sport en vindt het erg belangrijk om op een eerlijke manier prestaties te leveren. Dit doet hij door naast te sporten ook gezond te eten en genoeg te slapen. Respect geeft Jordy graag mee aan anderen. Als een sporter de regels niet volgt, heeft diegene geen respect voor de sport maar ook niet voor anderen. Hij hoopt dat hij met zijn ambassadeurschap een positieve bijdrage kan leveren aan het kickboksen. Daarnaast wil hij alle andere sporters meegeven dat je altijd hard moet blijven werken om het beste uit jezelf te halen. “Als je niet hard genoeg werkt, bereik je niks,” aldus Jordy

 

Jordy’s PROUD moment

We vroegen Jordy op welke sportprestatie hij het meest trots is.

“Het moment dat ik mijn eerste wedstrijd voor tijd beëindigde. De aanloop naar deze wedstrijd verliep heel ontspannen. Ik had erg hard getraind en voelde dat ik er klaar voor was. Na de eerste ronde voelde ik al dat de winst binnen was. In de tweede ronde besloot mijn tegenstander in overleg met zijn trainer op te geven, omdat het klassen verschil zo groot was. Het voelde zo machtig om overduidelijk te winnen. Hierna is het kickboksen en de uitdaging die hierbij hoort een soort verslaving geworden. 

Word ook ambassadeur!

Ben jij een topsporter (in de dop), of op een andere manier werkzaam in de topsport? En sta je net als Jordy voor schone sport? Meld je dan aan als ambassadeur van Be PROUD! Stuur een e-mail naar beproud@dopingautoriteit.nl, waarin je uitlegt waarom je graag ambassadeur wilt worden. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Terug naar het nieuwsoverzicht