Be PROUD verwelkomt nieuwe ambassadeur: Liesette Bruinsma

Nieuws donderdag 9 juni 2022

Als Be PROUD ambassadeur draag je actief uit dat je supporter bent van schone sport. En dat je trots bent op prestaties die op een schone manier worden geleverd. Je neemt verantwoordelijkheid en spreekt je uit. Daarbij inspireer je andere sportfanaten om op eigen kracht de strijd aan te gaan, en ook supporter van schone sport te worden. Be PROUD verwelkomt vandaag een nieuwe ambassadeur: para-zwemster Liesette Bruinsma.

Liesette vond het van jongs af aan al heerlijk om hele dagen in het water te liggen. Na het behalen van haar zwemdiploma’s werd ze op haar tiende lid van de zwemvereniging. Het wedstrijdzwemmen trok meteen haar aandacht. Haar progressieve oogziekte, waardoor haar zicht verder verslechterde, weerhield Liesette er niet van om hard te zwemmen. Na haar eerste classificatie als para-zwemster ging het hard met de zwemcarrière van Liesette. Ze ontdekte dat ze wel eens meer kon gaan bereiken. Prestaties zijn belangrijk voor Liesette, maar plezier is voor haar toch echt de belangrijkste reden dat zij zwemt. “Ik geniet van het gevoel van het water en de manier waarop ik het water kan gebruiken om vooruit te komen”, zegt Liesette.

De afgelopen jaren heeft ze al meerdere Nederlandse en wereldrecords op verschillende afstanden verbroken. Verder is haar prijzenkast gevuld met Paralympische medailles in alle kleuren. Haar doel is deelname aan de Paralympische Spelen in Parijs in 2024.

“Als iets niet lukt ga ik op zoek naar iets wat wel lukt, of hoe we wat niet goed gaat kunnen verbeteren”, aldus Liesette. Schoon presteren is voor Liesette de grondslag van een prestatie waar je trots op mag zijn. Een prestatie voor haar is een momentopname en de weg ernaartoe is het boek. Het gaat om het verhaal dat jouw prestatie uniek maakt. Liesette wil andere sporters meegeven om je dromen te blijven volgen en je niet uit het veld te laten slaan door een tegenslag. “Het overwinnen van een tegenslag maakt het bereiken van een doel nog mooier!”

Liesettes PROUD moment

We vroegen Liesette op welke sportprestatie zij het meest trots is.

“Het meest trots ben ik op mijn Paralympische titel op de 200m wisselslag tijdens de Paralympische spelen in Rio de Janeiro in 2016.Het was de laatste race van het toernooi en ik kon er nog 1 keer alles uithalen. Vooral de tweede honderd was heel sterk. Ik lag zevende en had ook wel wat goed te maken. Ik kon op het moment dat het moest echt alles geven. Het viel op zijn plek. Mijn sterkste punten kon ik uitbuiten tijdens deze race.”

Word ook ambassadeur!

Ben jij een topsporter (in de dop), of op een andere manier werkzaam in de topsport? En sta je net als Liesette voor schone sport? Meld je dan aan als ambassadeur van Be PROUD! Stuur een e-mail naar beproud@dopingautoriteit.nl, waarin je uitlegt waarom je graag ambassadeur wilt worden. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Terug naar het nieuwsoverzicht