Jetze Plat deelt zijn PROUD moment

Verhaal donderdag 26 juli 2018

Voor jouw sport, jouw passie… Ga je door het vuur. Jarenlang staat je leven in het teken van keihard trainen. De lat steeds een stukje hoger leggen. De strijd aangaan met de sterksten. Jezelf overtreffen. En als dat lukt? Onbetaalbaar! Omdat dát aantoont dat hard werken loont. Omdat het anderen inspireert en uitdaagt. En vooral omdat die prestatie op een schone manier geleverd is. Een moment om heel trots op te zijn.

Jetzes PROUD moment

Jetze Plat, ambassadeur van Be PROUD, zet de ene na de andere bewonderenswaardige sportprestatie neer. We vroegen hem op welke prestatie hij het meest trots is.

“Ik ben het meest trots op het moment, een aantal maanden na de Paralympische Spelen in Londen 2012, waarbij ik met mijn team een belangrijke keuze maakte. Ik wilde zo graag beter dan de vierde plaats in Londen en besloot alles nog professioneler aan te pakken. Dromen, durven, doen! Mentale begeleiding, materiaal ontwikkelen, sponsoring, nog specifieker trainen en daarnaast de durf om handbike met triathlon te combineren. Dit resulteerde uiteindelijk in een gouden (triathlon) en bronzen (handbiken) medaille tijdens de Paralympische spelen in Rio de Janeiro. In 2017 werd ik vervolgens voor het eerst Wereldkampioen in beide sporten. Het meest bijzondere sportmoment, waar ik stiekem toch ook het meest trots op ben, is mijn Ironman debuut op Hawaï. Onder de brandende zon 3,8 km zwemmen, 180 km handbiken en 42,195 km wheelen in een recordtijd van 8h41m47s. Grenzen zijn te verleggen, als je er maar heel hard voor werkt!”

Deel jouw PROUD moment

Op welke sportprestatie ben jij het meest trots? Deel jouw PROUD moment en maak kans op I am PROUD sokken!

Wat moet je doen?

  • Word supporter
  • Volg of like ons op InstagramFacebook of Twitter
  • Deel jouw PROUD moment via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #IamPROUD of #WearePROUD
  • En niet te vergeten: tag ons in je bericht!

Terug naar het nieuwsoverzicht