Epke Zonderland deelt zijn PROUD moment

Verhaal dinsdag 26 juni 2018

Voor jouw sport, jouw passie… Ga je door het vuur. Jarenlang staat je leven in het teken van keihard trainen. De lat steeds een stukje hoger leggen. De strijd aangaan met de sterksten. Jezelf overtreffen. En als dat lukt? Onbetaalbaar! Omdat dát aantoont dat hard werken loont. Omdat het anderen inspireert en uitdaagt. En vooral omdat die prestatie op een schone manier geleverd is. Een moment om heel trots op te zijn.

Epkes PROUD moment

Epke Zonderland, ambassadeur van Be PROUD, weet maar al te goed wat hard werken betekent. We vroegen hem op welke sportprestatie hij het meest trots is.

“Ik ben het meest trots op mijn gouden Olympische medaille van Londen 2012. Op het WK van 2011 mislukte mijn rekstokoefening in de finale. Hierdoor moest ik mij via een omweg kwalificeren voor de Olympische Spelen via een meerkamp wedstrijd, terwijl ik al 2 jaar geen meerkamp meer deed. Daarnaast ben ik een nieuwe rekstokoefening gaan bedenken, met de 3 vluchtelementen gecombineerd. Als deze oefening ging lukken dan had ik een net wat hogere startscore ten opzichte van mijn concurrenten. Daardoor wist ik dat ik de 1e plek zou kunnen afdwingen als ik de oefening goed zou kunnen uitvoeren op het juiste moment. Dit was fysiek maar met name mentaal een grote uitdaging. Zelfs vanuit de internationale turnwereld werd ik door mensen voor gek verklaard als ik die combinatie in de wedstrijd zou doen. Dat dit ondanks de tegenslagen in de voorbereiding uiteindelijk allemaal gelukt is, maakt deze medaille extra bijzonder.” 

Deel jouw PROUD moment

Op welke sportprestatie ben jij het meest trots? Deel jouw PROUD moment en maak kans op I am PROUD sokken!

Wat moet je doen?

  • Word supporter
  • Volg of like ons op Instagram, Facebook of Twitter
  • Deel jouw PROUD moment via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #IamPROUD of #WearePROUD
  • En niet te vergeten: tag ons in je bericht!

Terug naar het nieuwsoverzicht