Lancering Be PROUD tijdens Talent Experience Day

Nieuws dinsdag 26 juni 2018

Op vrijdag 29 juni is het zover: de lancering van Be PROUD! Dit gebeurt op Papendal tijdens de Talent Experience Day bij het trainingscomplex van Vitesse. We roepen sporters, familie, coaches, medische begeleiders, bondsmedewerkers en andere sportfanaten vanaf dat moment op om zich aan te sluiten bij Be PROUD. En zo onderdeel te worden van een groot en krachtig team. Trotse supporters van schone sport!

Talent Experience Day

De afgelopen twee jaar hebben vele sporttalenten in Nederland meegedaan met een onderzoek naar ethische dilemma’s uit het grijze gebied van schone sport. Dit onderzoek werd uitgevoerd door de Radboud Universiteit, en de Dopingautoriteit hielp mee. De Dopingautoriteit en de Radboud Universiteit organiseren de Talent Experience Day om de sporttalenten te bedanken voor hun deelname.

De talenten volgen op deze dag allerlei workshops. Zo geeft Vitesse een inkijkje in het Voetbal Lab, om te laten zien hoe sporters nóg beter kunnen presteren. Ook gaan de talenten lunchen met chefkok van Papendal Erik te Velthuis, leert sportpsycholoog Paul van Zwam ze omgaan met wedstrijdspanning, en toont Sunwebs Scientific Expert Teun van Erp hoe wielerploeg Team Sunweb wetenschap gebruikt.

Lancering Be PROUD

Maar er is meer! Be PROUD wordt namelijk ook gelanceerd tijdens de Talent Experience Day. Dit programma is opgezet door de Dopingautoriteit, in samenwerking met NOC*NSF, (ex-)topsporters en trainers/coaches. Hier kun je meer lezen over de achtergrond.

Op vrijdag 29 juni sluiten Hinkelien Schreuder (voorzitter AtletenCommissie NOC*NSF) en Kai Verbij (topschaatser) zich als eerste bij het programma aan door supporters te worden van schone sport. Kai vertelt bovendien een persoonlijk verhaal over zijn weg naar de top, en welke sportwaarden daarbij belangrijk zijn voor hem.

We nodigen iedereen uit om zich aan te sluiten bij Be PROUD door supporter of zelfs ambassadeur te worden. Staat jouw organisatie achter Be PROUD? Word dan partner! We kunnen er immers alleen samen voor zorgen dat we écht trots kunnen zijn op onze sport.

Terug naar het nieuwsoverzicht