Be PROUD verwelkomt nieuwe ambassadeur: Jessica Schilder

Nieuws woensdag 17 oktober 2018

Ambassadeur zijn van Be PROUD betekent dat je actief uitdraagt dat je trots bent op prestaties die op een schone manier worden geleverd. Je neemt verantwoordelijkheid en spreekt je uit. Daarbij inspireer je andere sportfanaten om op eigen kracht de strijd aan te gaan, en ook supporter van schone sport te worden. Be PROUD verwelkomt vandaag een verse ambassadeur: kogelstootster Jessica Schilder! 

Jessica, geboren in 1999, doet al ruim tien jaar aan kogelstoten. In die tijd is ze meerdere keren Nederlands kampioen geworden en heeft ze meegedaan aan verschillende internationale toernooien. In 2015 veroverde ze zelfs zilver tijdens het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Tbilisi. Heel goed bezig, dus! Op dit moment is ze vol in training om zich te kwalificeren voor het EK onder 23, dat volgend jaar in Zweden zal plaatsvinden.

Jessica’s grootste ambitie is om de Olympische Spelen te halen, en ook aan andere belangrijke wedstrijden mee te mogen doen. Denk bijvoorbeeld aan de Diamond League wedstrijden. Jessica vindt het heel belangrijk om dit op een eerlijke en schone manier te bereiken, en wil het belang van schone sport graag uitdragen naar andere sportfanaten. Om die reden meldde ze zich aan als nieuwe ambassadeur van Be PROUD. Een ambassadeur om trots op te zijn, vinden wij!

Jessica’s PROUD moment

We vroegen Jessica op welke sportprestatie ze het meest trots is.

“Ik ben het meest trots op de prestatie die ik heb geleverd in 2015. Ik werd toen tweede op het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Tbilisi, Georgië. De limiet was niet het probleem, de concurrentie echter wel. Er waren toentertijd namelijk drie personen die in aanmerking kwamen om uitgezonden te worden naar het EYOF. Na een heel zwaar jaar met veel pieken en dalen, werd ik uiteindelijk uitgekozen om Nederland op het onderdeel kogelstoten te vertegenwoordigen op het EYOF. Wat ik niet wist, maar achteraf bleek, was dat ik enorm hard had getraind door de zware concurrentie in Nederland. Toen ik vervolgens de deelnemerslijst zag tijdens het toernooi, werd mij duidelijk dat ik podiumkansen had. Deze droom heb ik uiteindelijk waar weten te maken met een tweede plaats. Ik heb deze droom vervolgens, na een weddenschap tussen mijn ouders en mijzelf, op mijn onderarm mogen tatoeëren. Deze tatoeage is voor mij heel dierbaar en ik loop er ook echt niet mee te showen.  Het is iets persoonlijks, het representeert mijn mentale en fysieke overwinning die ik heb weten te leveren in 2015. Na dit toernooi heb ik elk jaar een internationaal toernooi weten te behalen, zoals EK’s en WK’s. Het EYOF was het begin, de Olympische Spelen zijn mijn einddoel. Ik hoop in de toekomst nog veel te bereiken in de topsport, maar bovenal hoop ik te genieten van elke ontwikkeling die ik doormaak. Totdat ik mijn einddoel heb bereikt zal ik niet opgeven, wij topsporters geven nooit op. Op naar een prachtige toekomst en naar nog veel meer PROUD momenten!”

Word ook ambassadeur!

Ben jij een topsporter (in de dop), of op een andere manier werkzaam in de topsport? En ben je net als Jessica in hart en nieren supporter van schone sport? Meld je dan aan als ambassadeur van Be PROUD! Stuur een e-mail naar info@supportschonesport.nl, waarin je uitlegt waarom je graag ambassadeur wilt worden. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht