Be PROUD verwelkomt nieuwe ambassadeur: Eva Voortman

Nieuws woensdag 10 juli 2019

Ambassadeur zijn van Be PROUD betekent dat je actief uitdraagt dat je trots bent op prestaties die op een schone manier worden geleverd. Je neemt verantwoordelijkheid en spreekt je uit. Daarbij inspireer je andere sportfanaten om op eigen kracht de strijd aan te gaan, en ook supporter van schone sport te worden. Be PROUD verwelkomt vandaag een verse ambassadeur: softbalster Eva Voortman!

Eva (1992) begon met softbal toen ze nog maar negen jaar oud was. 18 jaar later (nu dus) is ze pitcher bij Olympia Haarlem en het Nederlandse damessoftbalteam. Tussendoor speelde ze ook nog een seizoen mee in de Japanse competitie. En daarnaast studeert ze Bewegingswetenschappen, heeft ze haar eigen blog én geeft ze clinics. Een bezige bij dus!

Eva staat voor schone sport en wil bijdragen aan bewustwording rondom doping. Ze vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat andere sporters en sportbetrokkenen weten wat doping is en hoe sporters kunnen voorkomen dat ze per ongeluk doping binnenkrijgen. Daarom nam ze het initiatief om zich aan te melden als nieuwe ambassadeur van Be PROUD. Wij zijn erg trots om één van de gezichten van het Nederlandse softbal te mogen verwelkomen in het ambassadeursteam.

Eva’s PROUD moment

We vroegen Eva op welke sportprestatie ze het meest trots is.

“Ik ben het meest trots op de 4de plek op het WK van 2016 met Nederland en de mogelijkheid om nu met datzelfde team de kans krijgen om ons te kwalificeren voor de Olympische spelen van Tokyo 2020. Een team vol meiden met hart voor de sport en voor dat WK van 2016 net helemaal ingemaakt door de wereldtop tijdens het voorbereidingstoernooi, de World Cup. Met een paar dagen rust, een tegenstander die niet op kwam dagen en een stroeve start kregen we langzaam door dat we best wel een heel goed team hadden. Van top 16 naar top 8, top 6 en top 4. Helaas was de bronze medal game toen net te spannend, maar de historische 4de plaats was een feit. Met een Europese titel een jaar later en een pittig 2018 is de groep nu op weg om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2020. Eind juli hoop ik met trots te kunnen zeggen dat wij Nederland gaan vertegenwoordigen in Tokyo.”

Word ook ambassadeur!

Ben jij een topsporter (in de dop), of op een andere manier werkzaam in de topsport? En ben je net als Eva in hart en nieren supporter van schone sport? Meld je dan aan als ambassadeur van Be PROUD! Stuur een e-mail naar info@supportschonesport.nl, waarin je uitlegt waarom je graag ambassadeur wilt worden. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Terug naar het nieuwsoverzicht