Be PROUD verwelkomt nieuwe ambassadeur: Margriet Bergstra

Nieuws dinsdag 27 augustus 2019

Ambassadeur zijn van Be PROUD betekent dat je actief uitdraagt dat je trots bent op prestaties die op een schone manier worden geleverd. Je neemt verantwoordelijkheid en spreekt je uit. Daarbij inspireer je andere sportfanaten om op eigen kracht de strijd aan te gaan, en ook supporter van schone sport te worden. Be PROUD verwelkomt vandaag een verse ambassadeur: judoka Margriet Bergstra!

Friezin Margriet (1993) begon op haar zevende al met judo. Ze wist al gauw medailles te veroveren en was steeds vaker op de mat te vinden. Haar eerste NK medaille bij de jeugd tot 15 jaar won ze in 2007. Internationale medailles volgden, maar helaas ook een paar vervelende blessures. Ze knokte zich door de revalidatie heen en sinds 2016 woont en traint ze op Papendal.

Dit jaar nam Margriet op eigen initiatief deel aan een internationaal onderzoek naar de betekenis van schone sport. Dit smaakte naar meer; ze wil graag een grotere rol spelen in het stimuleren van schone sport. Een perfecte nieuwe Be PROUD ambassadeur, dus!

Margriets PROUD moment

We vroegen Margriet op welke sportprestatie ze het meest trots is.

“Ik ben het meest trots op de Europese titel die we eind 2015 met de club hebben gepakt. Voor mij was dit mijn eerste toernooi na een revalidatie van een jaar, in verband met een kruisbandoperatie. Daarnaast kwam ik voor het eerst uit in mijn nieuwe gewichtsklasse en was het ook nog eens het laatste toernooi dat we met de club deden. Dit omdat we vanaf 2016 met de Judo Bond zijn gecentraliseerd op Papendal in Arnhem.

Om aan het Europees Kampioenschap mee te doen hebben we met het team geld ingezameld om naar Georgië te reizen. Uiteindelijk stonden we met vijf meiden tegen clubs die dubbel bezet waren. Met wat nipte overwinningen kwamen we in de finale en die wonnen we met 5-0. In één woord FANTASTISCH!”

Word ook ambassadeur!

Ben jij een topsporter (in de dop), of op een andere manier werkzaam in de topsport? En ben je net als Margriet in hart en nieren supporter van schone sport? Meld je dan aan als ambassadeur van Be PROUD! Stuur een e-mail naar info@supportschonesport.nl, waarin je uitlegt waarom je graag ambassadeur wilt worden. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Terug naar het nieuwsoverzicht