Be PROUD verwelkomt nieuwe ambassadeur: Ran Faber

Nieuws dinsdag 26 mei 2020

Ambassadeur zijn van Be PROUD betekent dat je actief uitdraagt dat je trots bent op prestaties die op een schone manier worden geleverd. Je neemt verantwoordelijkheid en spreekt je uit. Daarbij inspireer je andere sportfanaten om op eigen kracht de strijd aan te gaan, en ook supporter van schone sport te worden. Be PROUD verwelkomt vandaag een nieuwe ambassadeur: korfballer Ran Faber!

Ran (2002) komt uit een echte korfbalfamilie. Op zijn vierde werd hij al lid van LDODK, Gorredijk. De club waarvoor hij nog steeds speelt en begin 2020 zijn debuut maakte op het hoogste niveau in Nederland: de Korfbal League. Naast het spelen voor zijn club, heeft Ran ook een basisplaats in Oranje U19. Van dit toptalent gaan we nog veel horen!

Rans PROUD moment

We vroegen Ran op welke sportprestatie hij het meest trots is.

“Ik ben het meest trots op het spelen van de finalewedstrijd tegen België om vervolgens het wereldkampioenschap U17 binnen te halen. Dat jaar was heel bijzonder voor mij! Het behalen van Oranje U17 was mijn gehele jeugd een droom, dit veranderde gedurende de jaren naar een doel. Na een lange selectieprocedure werd deze droom werkelijkheid, ik werd door de bondscoach geselecteerd voor Oranje U17. De mooie herinneringen komen tijdens het schrijven weer naar boven. Omdat dit mijn eerste jaar bij Oranje was, heb ik alles onthouden en als super gaaf ervaren. Ik heb genoten vanaf het moment dat ik de trein in stapte richting Eindhoven (locatie WK U17), de duik in het zwembad direct na aankomst met alle jongens, het herstellen van een zware dag in de sauna, de kleine kwarkjes na de wedstrijd tot aan het meezingen van het volkslied en het bijbehorende feestje met de beker en gouden medaille in de kleedkamer.”

Word ook ambassadeur!

Ben jij een topsporter (in de dop), of op een andere manier werkzaam in de topsport? En sta je net als Ran voor schone sport? Meld je dan aan als ambassadeur van Be PROUD! Stuur een e-mail naar beproud@dopingautoriteit.nl, waarin je uitlegt waarom je graag ambassadeur wilt worden. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Terug naar het nieuwsoverzicht