Be PROUD verwelkomt nieuwe ambassadeur: Rogier Hofman

Nieuws dinsdag 25 juni 2019

Ambassadeur zijn van Be PROUD betekent dat je actief uitdraagt dat je trots bent op prestaties die op een schone manier worden geleverd. Je neemt verantwoordelijkheid en spreekt je uit. Daarbij inspireer je andere sportfanaten om op eigen kracht de strijd aan te gaan, en ook supporter van schone sport te worden. Be PROUD verwelkomt vandaag een verse ambassadeur: hockeyer Rogier Hofman!

212 keer mocht Rogier voor Nederland op het hockeyveld staan en niet onverdienstelijk. Hij kwam uit op Ek’s, Wk’s, Olympische Spelen en in de Champions Trophy. Met als hoogtepunt Olympisch Zilver in Londen 2012. Daarnaast was hij jarenlang een vaste waarde bij SCHC en later HC Bloemendaal.

Ook na zijn hockeycarrière houdt Rogier zich bezig met de sport. Zo is hij vertegenwoordiger van de atletencommissie in het hoogste orgaan van de internationale hockeyfederatie (FIH). Vanuit die functie is Rogier in aanloop naar de Pro League Grand Final benaderd om ambassadeur van Be PROUD te worden. Rogier is bereid om het belang van schone sport onder de aandacht te brengen. En daar zijn wij trots op!

Rogiers PROUD moment

We vroegen Rogier op welke sportprestatie hij het meest trots is.

“Ik ben het meest trots op het winnen van de zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van Londen. Na de gewonnen halve finale (9-2) tegen Groot-Brittannië had ik een dopingcontrole, wat ervoor zorgde dat ik niet met de bus mee kon rijden naar het Olympisch Dorp waar wij als atleten verbleven. Via het Olympic Park moest/mocht ik teruglopen naar het Olympisch Dorp. Iedereen die ik onderweg tegenkwam, en dit waren voornamelijk Britten (of Nederlanders), waren lovend over onze prestatie. Het respect dat rechtstreeks werd uitgesproken heeft mij heel erg geraakt. Het echte besef dat je na het winnen van de halve finale een Olympische medaille gaat winnen en dat je kans hebt op goud kwam pas toen ik in mijn bed lag. Het gevoel van trots na het winnen van die wedstrijd was er meteen!!”

Word ook ambassadeur!

Ben jij een topsporter (in de dop), of op een andere manier werkzaam in de topsport? En ben je net als Rogier in hart en nieren supporter van schone sport? Meld je dan aan als ambassadeur van Be PROUD! Stuur een e-mail naar info@supportschonesport.nl, waarin je uitlegt waarom je graag ambassadeur wilt worden. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Foto: Koen Suyk

Terug naar het nieuwsoverzicht